Un home ha quedat sepultat aquest dissabte al migdia per una esllavissada de terra en una finca de Cànoves i Samalús (Vallès Oriental), segons han informat els Bombers de la Generalitat. L'avís del succés s'ha rebut a les 12.47 hores en un dels carrers principals de la urbanització de Ca l'Esmandia. Segons les primeres informacions, un mur de contenció d'uns tres metres ha cedit i ha colgat un operari que estava treballant a la zona. Una desena de dotacions dels Bombers s'han desplaçat al lloc per mirar de localitzar i salvar el treballador, del qual es desconeix el seu estat.

El subcap de guàrdia dels Bombers de la Generalitat, Roger Llinàs, ha explicat en declaracions a TV3 que l'accident s'ha produït quan uns operaris estaven excavant una rasa enganxada a un mur per fer uns treballs d'impermeabilització. Segons ha comentat, no haurien assegurat la rasa a mesura que guanyaven profunditat i el treballador, que en aquells moments estava a una profunditat d'entre dos i dos metres i mig, ha acabat quedant sepultat.

Així mateix Llinàs ha comentat que el rescat s'ha de dur a terme mitjançant un treball manual i "molt lent" i que es tracta d'una feina de formiga".

Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Josep Cuch, ha comentat que l'accident és de caire laboral i l'ha desvinculat de les conseqüències del temporal Glòria, just fa dos anys.

Precisament, aquesta setmana els veïns de Cànoves i Samalús afectats pel temporal han denunciat que dos anys després les companyies d'assegurances i el Consorci de Compensació han rebutjat fer-se càrrec de les conseqüències de les esllavissades sobre quatre habitatges "ignorant que la causa primària del corriment de terres de Ca l'Esmandia va ser la pluja". A més, també criticaven que l'Ajuntament hagués adoptat una actitud "distant" i "de no intervenció".

Segons els veïns, les intenses pluges van causar l'ensorrament de tres cases de la urbanització de Ca l'Esmandia i danys greus a un quart habitatge, que va quedar amb una part dels fonaments desfalcats. Davant aquest escenari, l'Ajuntament va demanar als veïns que abandonessin casa seva per la inestabilitat del terreny.