Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte un home que ha empès a una dona a la via del metro a l'estació d'Urgell de Barcelona, d'on ha pogut sortir abans de l'arribada del comboi gràcies a l'ajuda d'un altre usuari.

La policia autonòmica ha informat a EFE que els fets han tingut lloc poc abans de les 9.40 hores en circumstàncies que encara s'estan investigant, encara que, de moment, es descarta que es tracti d'un cas de violència masclista perquè la víctima i l'agressor no es coneixien.

El detingut, un home de 28 anys s'enfronta ara a una acusació per intent d'homicidi i una altra per lesions.

La dona ha estat traslladada a un centre sanitari per sotmetre's a un examen en profunditat, encara que mostra només contusions i ferides superficials.

Pel que sembla, el detingut es va aproximar a la dona quan tots dos es trobaven en una de les andanes del metro d'Urgell, de la línia 1, i l'ha empès cap a la via sense més.

Un viatger, que es trobava a l'andana oposada i ha presenciat els fets, ha saltat i ha creuat les vies per ajudar la dona a sortir del lloc i posar-se fora de perill abans de l'arribada del proper comboi.

Els Mossos descarten també que la motivació del detingut fos robar a la víctima, per la qual cosa es planteja la possibilitat que aquest estigués en situació d'alienació per algun motiu.