La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona ha detingut quatre sospitosos per la seva suposada vinculació amb el crim de l'home trobat mort al voral d'una carretera a Cabanelles el 28 de febrer passat. Segons fonts consultades per l'ACN, l'operació continua oberta i no es descarten més detencions. Les detencions han tingut lloc aquest dilluns a la tarda i els Mossos han fet almenys dues entrades i escorcolls aquest dimarts al matí. Un dels registres ha estat al taller que regentava la víctima amb un soci, que està ubicat al camí vell d'Avinyonet, a Vilafant. El cas que instrueix el jutjat 7 de Figueres està sota secret de sumari i els arrestats estan pendents de passar a disposició judicial.

Després de gairebé deu mesos d'investigació, aquest dilluns a la tarda els Mossos d'Esquadra han detingut quatre sospitosos en relació al crim i aquest dimarts al matí han fet almenys dos registres al camí vell d'Avinyonet, prop de l'estació de l'AVE, davant la presència de dos dels arrestats, un home i una dona. Els escorcolls han estat al taller mecànic que regentava la víctima amb un soci i en un domicili situat a poca distància. Hi han fins poc després de les onze del matí.

Un ciclista va trobar la víctima el 28 de febrer passat a la carretera que va al santuari de la Mare de Déu del Mont. Els serveis d'emergències van rebre l'avís cap a les 11.40. Fins al lloc, s'hi van desplaçar efectius de Trànsit dels Mossos perquè en un primer moment se sospitava que podia haver estat víctima d'un atropellament.

Un cop allà, però, van comprovar que l'home tenia ferides que podien apuntar a una mort criminal. El grup d'homicidis de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona es va fer càrrec del cas i el jutjat d'instrucció 7 de Figueres va decretar el secret de sumari.L'autòpsia va concloure que l'home va rebre una pallissa i que li van assestar diverses ganivetades a la zona del coll amb una arma blanca.

En un primer moment es desconeixia la identitat de l'home, que anava indocumentat i vestit amb una granota de feina negra.Dos dies després, la família de la víctima, un home originari del Marroc, va denunciar-ne la desaparició i a finals de març es van personar com a acusació particular a la causa oberta al jutjat. El cas continua sota secret de sumari i els detinguts estan pendents de passar a disposició judicial.