Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc van detenir divendres, 3 de desembre, un home de 20 anys com a presumpte autor de dos robatoris amb violència i/o intimidació a Barcelona. El dia 11 de novembre, el lladre va entrar presumptament amb una dona gran en una finca del districte de Sants-Montjuïc i, quan anaven a l’ascensor, li va robar amb una estrebada la bossa de mà i el telèfon mòbil i va fugir corrents. La víctima el va seguir fins a fora i va cridar que li havien robat i un noi va poder recuperar la bossa de mà, però no el mòbil. Gràcies a les gestions d’investigació els mossos van poder identificar el presumpte lladre i el dia 3 de desembre el van detenir.

Així mateix, els investigadors van tenir coneixement que el 14 de novembre va haver-hi un fet similar al districte de l’Eixample. Una dona de 83 anys va entrar a la seva finca i un home va entrar-hi al darrere. Ella no va voler entrar a l’ascensor amb ell i llavors el lladre li va robar amb una estrebada la bossa de mà. La víctima el va seguir fins la porta i va demanar ajuda, moment en el qual l’autor dels fets la va empènyer amb molta violència i la va llençar al terra. Després li va robar amb una estrebada un collaret on tenia les claus de casa i unes ulleres, que una noia li va poder retornar al cap d’una estona.

Els investigadors van relacionar aquest segon fet amb el primer robatori. En tots dos fets el lladre va provocar lesions a les víctimes, i en el segon cas la dona va ser traslladada a un centre hospitalari en estat greu i va estar uns dies ingressada i fins l’1 de desembre no va poder prestar declaració. El detingut va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.