El Mossos d'Esquadra han detingut una dona, de 47 anys i nacionalitat espanyola, per simular que la tenien privada de llibertat i que els seus segrestadors demanaven 6.000 euros com a condició per alliberar-la amb vida. Els fets es remunten a la nit del 4 d'octubre quan el marit de la suposada víctima va posar en coneixement de la comissaria de Badalona que havia rebut diverses comunicacions a través del seu telèfon mòbil on la seva dona l'informava del segrest i les condicions per alliberar-la. Els investigadors van poder desmuntar el relat de la suposada víctima, que va acabar detinguda després que la localitzessin sana i estalvia mentre jugava una partida de bingo.

Les primeres gestions les van dur a terme agents de la comissaria de Badalona. Després que, passades unes hores, la suposada víctima no apareixes van avisar als especialistes de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos perquè es fessin càrrec de la investigació. Des d'un primer moment es va donar tractament de segrest al delicte denunciat i es van posar en marxa una sèrie d'accions i dispositius de recerca de la suposada víctima a banda d'informar l'Autoritat Judicial amb caràcter d'urgència.

Els agents van comprovar que la dona no estava segrestada i que havia pogut accedir a part dels diners que la seva parella havia pagat en concepte de rescat. Hores més tard els investigadors la van localitzar, sana i estalvia, en una sala de jocs d'atzar mentre jugava una partida de bingo.

A la vista dels indicis, els mossos van detenir la dona per simulació de delicte i extorsió cap al denunciant, al qual l'arrestada havia imposat el pagament del rescat mitjançant les amenaces cap a la seva pròpia vida.La detinguda, després de declarar en seu policial i sota tutela del magistrat, va ser posada en llibertat amb l'obligació de comparèixer al jutjat quan l'autoritat judicial ho requereixi.

Segrestos ficticis

No és el primer cop que la policia s'enfronta a l'esclariment d'un segrest que finalment resulta fictici. Cada any es registren denúncies per segrest on la víctima diu estar o haver estat retinguda per uns desconeguts, ja sigui per obtenir diners per afrontar els seus deutes o satisfer les seves necessitats, o bé per ocultar una absència "difícilment justificable".Els Mossos han recordat que en aquestes operacions s'hi aboquen nombrosos recursos humans i materials.

A més, han avisat que els avenços en la gestió d'aquests incidents permeten obtenir indicis com imatges, reconeixements o declaracions que acaben per desmuntar la versió facilitada per les suposades víctimes.Han advertit que simular delictes o interposar denúncies falses per fets que no han succeït són accions tipificades pel Codi Penal i, per tant, els autors poden ser investigats o detinguts, segons el cas.