La Policia Nacional ha culminat una operació d'estafa mitjançant la modalitat del phishing, amb la detenció de quatre persones a Girona capital i Mataró, portada a terme pel Grup de Delinqüència Especialitzada-Delictes Tecnològics de la Comissaria Provincial de Girona.

L'inici de la investigació va tenir el seu origen en una denúncia a Madrid. El modus operandi dels autors consistia a realitzar trucades a les víctimes fent-se passar per empleats de la seva entitat bancària i comunicant-los que havien patit un intent sospitós d'accés al seu compte bancari. Acte seguit, rebien, mitjançant un SMS, un link que els redirigia a una pàgina web que suplantava la de l'entitat i on les víctimes introduïen les seves claus. D'aquesta manera, els autors aconseguien l'accés a la banca online de la víctima. Una vegada hi accedien, i mentre mantenien la conversa amb la víctima, realitzaven les transferències, sol·licitant-los els codis de verificació que els anaven arribant de les diferents operacions.

És de destacar que els autors van aconseguir modificar els identificadors de trucades quan contactaven amb les víctimes, de tal manera que els apareixien números de telèfon que coincidien amb els de les entitats bancàries.

A més, els autors van realitzar fins a quatre salts a diferents comptes bancàries pertanyents a les conegudes "mules de diners" amb l'objectiu de camuflar l'origen il·lícit dels diners, aixó com dificultar la traçabilitat i la localització dels responsables.

Amb aquesta operació, la Policia Nacional frena una modalitat d'estafa, els responsables de la qual han estat localitzats a la demarcació de Girona i a la localitat de Mataró, i que resulta ser molt lucrativa per als delinqüents ja que requereix poc esforç i obtenen grans beneficis.

La Policia Nacional aprofita per recordar a la ciutadania que les entitats bancàries no es posen en contacte amb els seus clients a través del correu electrònic, i que en el cas de rebre una trucada telefònica no demanen dades d'accés al nostre compte online. També resulta convenient penjar el telèfon i trucar nosaltres mateixos als números oficials que apareixen a les seves pàgines web per constatar que realment la trucada prové de la nostra entitat bancària.