Una veïna de Figueres ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra contra un home al qual acusa d’haver propinat una puntada de peu al seu gos que li va causar lesions mortals. La dona, que es manté en l’anonimat, explica que passejava amb els seus dos gossos el passat 26 de setembre per un carrer del barri del Poblenou de Figueres, quan un d’ells, en Jackie, un yorkshire de 12 anys, va aturar-se a fer pipí al costat d’un arbre.

Segons relata la denunciant, en aquell mateix instant, un home que estava a prop va començar a proferir crits i insults contra ella, es va acostar a l’animal, que anava lligat, i li va donar una coça. La dona diu que s’hi va encarar i que aleshores ell la va empentar.

Xoc posttraumàtic

La propietària del gos, en veure l’animal molt afectat pel cop, va decidir portar-lo a un centre veterinari. En un informe, el propi veterinari va fer constar que, després de l’exploració, havia observat que el yorkshire presentava un gran xoc posttraumàtic i, a part, feia esment al resultat d’una ecografia, que va determinar l’existència d’una inflamació a la melsa i a la bufeta.

El mateix veterinari anota en el seu informe que aquesta lesió interna l’havia causat la puntada de peu que havia rebut l’animal, afectació que li dificultava les miccions. El veterinari va prescriure l’administració d’antibiòtics, antiinflamatoris i vitamines a en Jackie. El desenllaç, però, va ser fatal. El gos no es va poder recuperar de les lesions i va morir el 30 de setembre.

La propietària d’en Jackie ha fet una denúncia, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Figueres, contra el presumpte autor de l’agressió i diu que espera que el jutgin per un delicte de maltractament animal del tipus agreujant amb resultat de mort.