Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres i de La Jonquera van detenir els dies 12, 15 i 18 de setembre a Masarac i Figueres, un home de 21 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili a Sant Cugat del Vallès, com a presumpte autor de cinc robatoris amb força a interior de domicili, quatre a la població de Sant Climent Sescebes i un a la ciutat de Figueres.

La matinada del passat 11 de setembre agents de la comissaria de La Jonquera van tenir coneixement que s’havia produït un robatori dins una casa situada al carrer Mollet, de la població de Sant Climent Sescebes, mentre els propietaris dormien.

El lladre, que va accedir al domicili escalant per la terrassa del primer pis, va sostreure un telèfon mòbil.

L’endemà es va produir un robatori amb el mateix modus operandi en un pis situat al carrer Cresques Elies de Figueres. En aquest cas, la propietària el va sorprendre i va fugir sense sostreure res.

Arran aquests dos fets es va obrir una investigació que va concloure el 12 de setembre amb la detenció del lladre a Figueres. El detingut va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

El 15 de setembre es va rebre la denúncia dels propietaris d’una casa situada al Barri del Vic ja que els havien entrat a robar pel balcó mentre dormien i els havien sostret diners i objectes valorats en més de 4.000 euros.

El mateix dia els mossos van tornar a detenir el mateix lladre com a responsable d’aquest nou robatori. En el moment de l’escorcoll li van intervenir un rellotge sostret en aquest domicili.

Tres dies després, el matí del 18 de setembre, els agents van rebre novament l’avís d’adreçar-se a un domicili situat al carrer Nou, ja que la propietària va alertar que li havien entrat a robar mentre dormien. La dona va trobar el lladre al menjador, que en ser sorprès va fugir per una finestra. Va sostreure una bossa de mà, les claus de la casa i d’un cotxe, un telèfon mòbil, 150 euros i una cartera.

Fent recerca de l’autor per les immediacions, els agents van localitzar la bossa sostreta amb la documentació. Poc després, a la carretera GIV-6026, al terme municipal de Masarac, van detenir novament el mateix lladre i van recuperar diversos objectes que acabava de sostreure.

Al detingut també se’l relaciona amb un robatori més comès entre els dies 3 i 5 de setembre al carrer Pont de la població de Sant Climent Sescebes, on va sostreure dues bicicletes, tres rellotges antics i uns topazis.

El detingut, amb antecedents, va passar el 19 de setembre, i per tercer cop en una setmana, a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Tres detinguts més per forçar la porta d’una nau industrial a Sant Climent Sescebes

Els Mossos van detenir el 17 de setembre tres homes, de 26, 37 i 41 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un robatori amb força.

Els fets van succeir el migdia del mateix 17 de setembre quan ens van alertar que tres homes forçaven la porta d’una nau industrial de Sant Climent de Sescebes, i després fugien amb un turisme.

Els mossos van localitzar el cotxe i van detenir els tres ocupants quan circulaven pel carrer Plana, just al costat de la nau. En el moment de la seva detenció se’ls va intervenir tornavisos, una clau anglesa de grans dimensions, una palanca, unes tisores de podar, un martell, una caixa de guants i un ganivet.

A més, al conductor del turisme se’l va denunciar per tinença de marihuana i se li van obrir diligències penals per negar-se a fer la prova de detecció de drogues.

Els detinguts, alguns d’ells amb antecedents, van passar el mateix dia a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.