Els Mossos d’Esquadra van detenir el dissabte 18 de setembre, a Vilamalla, un jove de 18 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força.

Els fets van tenir lloc el vespre del dissabte quan, pels volts de les nou de la nit, agents d’aquesta comissaria van rebre l’avís de la Sala Regional de Comandament de Girona d’adreçar-se fins una casa situada al Camí de l’Estació de la població de Vilamalla, ja que la propietària havia sentit uns sorolls i havia vist com algú saltava dins la seva finca.

Quan els mossos van arribar al lloc, la dona els va explicar que havia vist com un jove saltava la tanca de dos metres i mig i agafava una de les seves bicicletes, valorada en 700 euros, però que la va deixar quan la propietària el va sorprendre i va fugir corrent.

Durant la fugida al lladre se li va trencar la corretja de la bossa de mà que portava i li va caure, a l’interior de la casa, amb diversos documents personals al seu interior.

Els agents van verificar que es tractava del mateix jove que no feia ni 24 hores havia passat per les dependències policials de Figueres, ja que la Guàrdia Urbana d’aquesta població l’havia detingut aquella mateixa matinada in fraganti al carrer Méndez Núñez per perpetrar un robatori amb força a l’interior d’una furgoneta.

Després de fer recerca per la zona els mossos el van detenir després de localitzar-lo amagat a pocs metres de la casa.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres el 19 de setembre, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.