Els Mossos d'Esquadra van detenir el 30 d'agost tres homes que formaven part d'una banda criminal que robava a repartidors comercials. Segons un comunicat de la policia catalana, als arrestats, que són de nacionalitat peruana i tenen 31, 26 i 25 anys, se'ls atribueixen sis furts a Abrera, Cambrils, Tarragona, Roda de Berà, Ripoll i Terrassa.

La banda aprofitava per robar als repartidors quan baixaven del vehicle per fer una entrega o una recollida i principalment actuava en polígons industrials. La investigació va començar a principis d'agost arran d'un furt a una furgoneta de distribució a Abrera. Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Gràcies a les imatges que els Mossos d'Esquadra van recuperar del lloc on es va produir el primer furt, a Abrera, es van poder identificar els tres individus de la banda. En la majoria dels casos, sostreien els objectes de valor de furgonetes de repartiment i missatgeria mentre el conductor baixava del vehicle per fer una entrega o una recollida.

Un cop identificats els autors dels furts, la policia va intensificar la vigilància sobre el grup, que habitualment es desplaçava fins a polígons industrials de tota Catalunya per buscar les seves víctimes.

Finalment, dilluns passat els investigadors van detenir-los en un pàrquing de Cornellà de Llobregat quan tornaven de cometre un furt. En l'escorcoll del vehicle van localitzar un telèfon sostret a un repartidor a Terrassa que havia estat amagat en una caixa enganxada amb cinta aïllant al fusellatge del vehicle i diferents peces de roba i gorres per canviar-se cada vegada que cometien un delicte. El mòbil va ser retornat al seu propietari.

Gràcies a les tres detencions es van resoldre sis furts comesos pels arrestats als municipis d'Abrera, Cambrils, Tarragona, Roda de Berà, Ripoll i Terrassa. Tots tres van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs per a tots ells.