Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar penalment entre els dies 31 de juliol i l’1 d’agost quatre dones i un home, d’edats compreses entre els 26 i els 55 anys, tots de nacionalitat espanyola, veïns de la Garrotxa, l’Alt Empordà, Pla de l’Estany i el Gironès, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques.

Pels volts de les set de la tarda del dissabte 31 de juliol, a la carretera N-II dins el terme de Vilamalla, una furgoneta va envair el sentit contrari i va provocar una col·lisió lateral amb un turisme i posteriorment amb un autocar. A conseqüència de l’accident dues persones van resultar ferides lleus. Quan els mossos van fer la prova d’alcoholèmia a la conductora del turisme, va donar un resultat de 1.11mg/l. La dona de 55 anys i veïna de Girona va ser denunciada penalment.

Cap a mitja nit es va accidentar un altre turisme a la carretera GI-624 al seu pas per Ventalló. En aquest cas es va produir un encalç entre dos vehicles. La responsable de l’accident i conductora de 41 anys i veïna de Ventalló, va resultar il·lesa però va donar un resultat de 1,04 mg/l a la prova d’alcoholèmia. Per aquest motiu els agents van instruir diligències penals.

Pel que fa a la resta de casos, el primer va ser al voltant de la una de la matinada del dia 31 de juliol a la carretera N-260 al municipi de Sant Joan les Fonts, on mossos de trànsit havien establert un punt de control preventiu. En un dels vehicles aturats els agents van notar que la conductora presentava clars símptomes de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Quan li van fer la prova d’alcoholèmia va donar una taxa positiva d’0.67 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. La conductora, de 26 anys i veïna de La Vall d’en Bas, va quedar denunciada penalment. 

Al dia següent sobre les 4 hores de la matinada es va produir un xoc contra la tanca de protecció a la carretera C-66 al terme municipal de Sant Ferriol. La conductora del vehicle van resultar il·lesa. Quan li van fer la prova de detecció d’alcohol, la dona de 32 anys i veïna de Porqueres, va donar una taxa positiva de 0,66 mg/l i va ser denunciada penalment.

Trenta minuts més tard, a la carretera GIP-6531 dins el terme de Palafrugell, mossos de trànsit que havien establert un control preventiu d’alcoholèmies, van detectar un conductor de 26 anys que presentava símptomes de trobar-se sota els efectes de l’alcohol. En la prova va donar un resultat de 0.84 mg/l.

Tots els conductors van ser denunciats penalment com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat viària. Van quedar citats per declarar als jutjats d’instrucció corresponents, segons el partit judicial de cada cas.