Els Mossos d’Esquadra van detenir el 10 de juliol, a Castelló d’Empúries, un home de 48 anys, de nacionalitat boliviana i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol i dos delictes per conduir amb el permís suspès temporalment per resolució judicial.

Els fets van succeir el passat dissabte, prop de les onze de la nit, quan es va produir un accident de trànsit per una sortida de via i posterior topada contra la tanca del voral, a l’altura del punt quilomètric 38,8 de la carretera C-260, dins del municipi de Castelló d’Empúries.

Agents de Seguretat Ciutadana de Roses, després de retirar el vehicle fins a un lloc segur per facilitar la circulació a la resta dels usuaris, van comprovar que el conductor, que havia resultat il·lès, presentava símptomes de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques. Concretament, estava desorientat, sense saber d’on venia ni anava i, a més, volia agafar novament el vehicle que havia quedat inservible a conseqüència del xoc.

Els agents li van practicar el test de detecció d’alcohol, el qual va donar un resultat positiu de 0,79 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.

També van comprovar que el vehicle no disposava d’assegurança ni la Inspecció Tècnica de Vehicles en vigor. A més, al conductor li constaven dues suspensions judicials vigents del permís de conduir procedents del Jutjat Penal de Figueres.

Per aquests motius, els agents van detenir el conductor per conduir sota la influència de begudes alcohòliques amb resultat d’accident de trànsit i per conduir un vehicle amb el permís de conduir suspès temporalment per dues resolucions judicials, concretament fins a l’any 2029.

El detingut, a qui li consten antecedents per fets similars, va passar el dia 11 de juliol davant el jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.