Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van detenir el passat 8 de juliol, a Vilademuls, un home de 68 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Badia del Vallès (Vallès Occidental), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

El migdia del 8 de juliol agents de la Unitat Regional de Medi Ambient, conjuntament amb agents del Cos d’Agents Rurals, es van adreçar al veïnat de Parets d’Empordà, molt proper al riu Fluvià, per tal de localitzar una acampada il·legal amb una possible plantació de marihuana.  

Quan van arribar, van trobar dues tendes de campanya i, a uns cinquanta metres, un altre campament format per una tenda de campanya amb cuina, nevera, taules i cadires, tot cobert de lones per impedir la seva visualització des de l’aire. Aquest campament es trobava situat enmig de dues plantacions de marihuana a les quals s’hi accedia a través de corriols fets expressament.

Mentre inspeccionaven la zona va arribar un turisme amb un únic ocupant, que va manifestar ser el propietari del campament. El Cos d’Agents Rurals li va aixecar la corresponent acta administrativa per acampada il·legal.  

Els mossos van comprovar que una de les plantacions tenia 1.200 plantes de marihuana d’uns seixanta centímetres d’alçada amb cabdells en formació i, a uns cent metres, a l’altra plantació hi havia 750 plantes més de la mateixa mida. 

També van trobar nombroses eines de jardineria i desforestació, tals com desbrossadores, dipòsits de benzina, serres, pales, aixades, tallants, entre altres. Ambdues plantacions tenien sistema de reg amb mànegues per regar les plantacions.

Els mossos van detenir l’home, a qui no li consten antecedents previs, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. El passat 9 de juliol va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.