Els Bombers de la Generalitat treballen aquest diumenge, 11 de juliol, al migdia, en un incendi de vegetació que s'ha originat a tocar les vies, molt a prop de l'estació de Figueres dels trens de Rodalies i Mitja Distància. La gran fumarada que s'ha format en pocs segons ha generat una gran expectació entre els veïns que viuen en els blocs de pisos més propers al complex ferroviari, molts dels quals han sortit de seguida al carrer. Els Bombers s'hi han desplaçat amb set dotacions terrestres i un helicòpter bombarder.

Les flames s'han originat en un camp d'herbes i canyissars a la banda dreta de les vies si ens situem en sentit nord. El fum s'ha estès a causa del vent en un ampli radi a la rodona. Alguns veïns han comentat que en pocs dies s'han produït almenys tres focs a la mateixa zona.

Un altre foc a Ventalló

D'altra banda, pels volts de les 12 del migdia, els Bombers també han estat alertats d'un incendi de vegetació agrícola a Ventalló. Hi han anat amb vuit dotacions terrestres. En arribar, el foc estava pràcticament apagat, per això han fet retornar tots els mitjans aeris. Han remullat tota la superfície afectada.

Els Bombers han treballat en un incendi de vegetació agrícola a Ventalló BOMBERS DE LA GENERALITAT

Protecció Civil de la Generalitat ha fet una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc d'incendi i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Els serveis d'emergències demanen reforçar la prevenció i insisteixen a evitar qualsevol situació de risc. Cal trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.