Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 4 de juliol dos homes, de 20 anys, de nacionalitats romanesa i dominicana, tots dos veïns de Blanes, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Pels volts de les 21:45 hores, un mosso fora de servei va alertar que s’havia comès un robatori amb violència i intimidació al Parc de la Mina Cristal·lina. Les víctimes eren tres menors d’edat a qui tres homes els havien sostret els patinets elèctrics i els telèfons mòbils.

Amb la descripció dels lladres els agents van fer una recerca per la zona i al carrer Pare Puig i Llensa van localitzar una persona que coincidia amb la descripció facilitada pels testimonis. Quan l’home va veure la policia va fugir corrents, però finalment va ser interceptat. En l’escorcoll, els agents li van localitzar un dels telèfons mòbils sostrets.

Poc després, gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van localitzar un home que coincidia amb la descripció del segon autor, qui va reconèixer la participació en el robatori violent i va informar els agents que havia venut un dels telèfons mòbils i un patinet elèctric a una tercera persona.

Arran de la informació facilitada pel segon autor dels fets, els agents es van presentar a la direcció facilitada i van identificar una tercera persona que va manifestar als agents que havia comprat els dos objectes per 100 euros.

Per aquests fets, els dos lladres van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb el robatori violent i el tercer home va quedar denunciat per un delicte de receptació, per comprar objectes amb coneixement de la seva procedència il·lícita.

Els dos detinguts, que tenen nombrosos antecedents, van passar el dia 5 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual va decretar llibertat amb càrrecs. 

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.