Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 5 de juliol a Rabós, un home de 25 anys, de nacionalitat gambiana i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. 

El migdia del 5 de juliol agents de seguretat ciutadana, que patrullaven en servei de paisà, van descobrir una plantació de marihuana en una zona boscosa de la localitat de Rabós, concretament a la llera de la riera Orlina. Entre les plantes van localitzar un home que feia tasques de manteniment i cultiu.

 Quan l’home va veure els agents va intentar fugir, però el van interceptar i detenir. En l’escorcoll se li van trobar dos telèfons mòbils, i al lloc es va localitzar una manta, roba, begudes i queviures, així com una escopeta amb quatre cartutxos.

Activada la Unitat d’Investigació i el Grup de Policia Científica de la comissaria, es va el fer recompte i la posterior destrucció de 852 plantes d’un metre i mig d’alçada, que ja es trobaven en avançat estat de floració, i que, segons estimacions de l’Oficina Central d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior, la droga estaria valorada en 187.500 euros.

Localitzada una plantació de marihuana en una zona boscosa Mossos d'Esquadra

El detingut, sense antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres el 7 de juliol, qui en va decretar el seu ingrés a presó.

946 plantes de marihuana dins un pis de Vilamalla

El passat 19 de maig, i en el marc d’una altra actuació policial, els mossos van tenir coneixement de l’existència d’una plantació de marihuana dins un pis situat just a sobre d’un bar del carrer Mestral de la població de Vilamalla.

Després de la investigació i l’entrada i registre en aquest immoble el 4 de juliol, els mossos van localitzar 946 plantes de marihuana i més de 100 peces de material i estris per la seva proliferació i creixement, com focus, transformadors, filtres, connexions, bombes d’aigua i aires condicionats. A més, el pis tenia una regata d’obra de la que sortia una escomesa de llum de connexió fraudulenta.

La investigació va concloure el passat 4 de juliol amb la detenció, a Figueres, del responsable de la plantació, un home de 29 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilamalla.

El mateix 4 de juliol el detingut, a qui li consten antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.