La vila de la Jonquera s'ha vist afectada, aquest dimarts, 15 de juny, a les 5 de la tarda, per un vessament accidental de gasoil a la via pública per l’accident d'un camió cuba que transportava gasoil a la Jonquera. Els fets han ocorregut, segons informa l'Ajuntament, a l'estació de servei del carrer Salines, a la zona del polígon Vilella. Efectius dels Bombers, amb deu dotacions -una d'elles especialitzada en risc químic-, Protecció Civil, Equips d'Emergències, Policia Local de la Jonquera i Mossos d'Esquadra han treballat en el lloc dels fets per a frenar la perillositat del vessament, en un dia molt complicat a causa de les altes temperatures.

La Generalitat ha activat el Pla Transcat (Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya). Fonts de la Policia Local han explicat que el sinistre s'ha produït quan un camió cisterna, que transportava 33.000 litres de combustible, ha topat amb una biga de ferro.

Poc abans de les 11 de la nit, Protecció Civil ha informat que es desactivava l'Alerta. Els Bombers de la Generalitat, que han acudit al lloc de l'accident amb fins a 10 dotacions, han contingut el vessament (uns 6.000 litres de gasoil) amb sorra i han aturat la fuita de dipòsit. Posteriorment, el furgó de risc químic dels Bombers de la Generalitat ha aspirat les restes de vessament (uns 1.200 litres) i s’ha procedit a buidar els 27.000 litres de gasoil que encara quedaven al vehicle. Preventivament s’han evacuat els vehicles de la gasolinera per evitar que s’embrutessin i escampessin el combustible.

El camió cuba, que transportava 33.000 litres de gasoil, ha patit una topada en una estació de servei i ha perdut una important quantitat de producte POLICIA LOCAL DE LA JONQUERA

El vehicle ha estat retirat a una zona segura, i els efectius de bombers també han fet una revisió de la llera del riu per verificar que el combustible no hi ha arribat.

El pla s’ha desactivat però es mantindrà en prealerta fins que a aquest dimecres, 16 de juny, es retirin de la zona les terres amb els residus de la fuita.