Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 31 de maig sis homes, d’entre els 24 i 65 anys, tots ells de nacionalitat xinesa i amb domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar el dia 7 de maig quan els mossos van tenir coneixement de l’existència d’un possible cultiu de marihuana indoor en dues naus industrials del polígon industrial de la població de Santa Llogaia d’Àlguema.

Durant les indagacions, els agents van comprovar que es percebia una forta olor a marihuana de dues xemeneies que sortien dels habitacles investigats. Paral·lelament, van rebre informació de l’empresa subministradora d’electricitat que informava d’un consum elèctric molt elevat de les dues naus industrials.

Els agents també van comprovar que sempre hi havia una furgoneta que entrava i sortia de la casa i carregava algun tipus d’objecte a la part del maleter. El passat dilluns, 31 de maig, els mossos van identificar 5 ocupants de la furgoneta en el moment que entraven a l’interior d’una de les naus.

Durant la seva identificació, els mossos van veure que dins l’habitacle hi havia diverses estances amb plantes de marihuana i també dins una de les naus industrials hi van localitzar un altre home que s’encarregava del manteniment de les plantes. Davant les evidencies els 6 homes van quedar detinguts.

L’endemà 1 de juny, es va es va realitzar una entrada i perquisició a les naus esmentades on es van comissar 2.771 plantes d’uns dos metres d’alçada, 5,5 quilograms de cabdells, 25 sacs de terra, 58 ventiladors, 371 làmpades, 371 transformadors, 10 caixes d’extractors i 24 filtres .

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior les 2771 plates de de marihuana i els cabdells estarien valorats en 1.300.000 euros.

Els detinguts, dos d’ells amb antecedents, van passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, núm. 5, el qual va decretar el seu ingrés a presó.