Els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir, el dia 4 de maig, a Figueres mateix, un home de 27 anys, com a presumpte autor d'un delicte de danys. Els fets van tenir lloc la matinada del passat 25 d'abril quan el detingut va anar al servei d'urgències de l'Hospital de Figueres per ser atès. L'home, es va quedar adormit a la sala d'espera i en el moment de despertar-lo perquè li tocava el torn per ser visitat, va reaccionar de forma agressiva. Va sortir del recinte, va arrencar un pal del carrer i a cops de pal i de puntades de peu va causar danys a la porta d'accés.

El vigilant, juntament amb diversos sanitaris, van poder bloquejar la porta per evitar que hi tornés a accedir, fins que finalment va marxar. Els danys causats a la porta superen els 1.000 euros. Fruit de la investigació els agents van localitzar i detenir el presumpte autor la nit del 4 de maig a l'avinguda Salvador Dalí de Figueres.

El passat 11 d'abril, aquest mateix home ja va ser detingut acusat d'haver entrat a robar en una òptica situada al carrer de la Rutlla de Figueres, d'on va sostreure 6.875 euros en efectiu, 128 ulleres i 5 telèfons mòbils. La mateixa nit va ser identificat com el causant d'uns danys valorats en 766 euros llençant una pedra contra l'aparador de la mateixa botiga.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 5 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.