Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc homes en dos dies a Roses per robatoris. El dos primers els van enxampar en un control després de rebentar amb una tapa de clavegueram una botiga de telefonia. I l'endemà, van arrestar tres joves per robar i colpejar la porta d'una casa amb pedres.

Els arrestats pels agents de la comissaria de Roses el dia 21 són dos homes de 18 i 33 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Badalona, acusats de ser presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior d'establiment. La tarda del 22 de març, van detenir tres homes més de 18, 20 i 24 anys, de nacionalitat marroquina i tots ells veïns de Roses, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili.

El primer dels fets va tenir lloc la matinada del 21 de març quan, pels volts de dos quarts de cinc, agents van rebre l'avís de la Policia Local de Roses i de la Sala Regional de Comandament que s'estava produint un robatori en una botiga de telefonia de l'avinguda Jaume I.

Sis mòbils robats amb alarma

Mentre una patrulla s'adreçava a l'establiment, els altres es van situar a les vies de sortida de la població per detectar moviments de vehicles. En poca estona, els agents van detectar i aturar un turisme ocupat per dos homes que circulava en sentit Figueres, a l'altura de la Gran Via Pau Casals.

Entre els peus del conductor i del copilot ,els Mossos van localitzar sis telèfons mòbils encara amb l'alarma posada, així com uns guants de treball. Uns altres agents també van comprovar que l'aparador tenia un gran forat causat per l'impacte d'una tapa de clavegueram i que havien arrancat sis telèfons mòbils del taulell amb la seva fixació i alarma. Els Mossos els van detenir per la seva presumpta autoria.

L'endemà a la tarda, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana d'aquesta comissaria van rebre l'avís d'adreçar-se a una casa del carrer Punta del mig de Roses, ja que un testimoni alertava que tres nois havien entrat a dins.

Cops amb pedres

Quan els Mossos van arribar a la finca van sentir uns forts sorolls que provenien de darrere la casa. En apropar-s'hi van trobar tres joves que donaven cops de pedra al pany d'una porta i van veure dues portes més forçades. Els agents els van trobar dues pedres, dos tornavisos, un ganivet, tenalles, tisores i una bossa plena de roba.

Els detinguts, dos d'ells amb antecedents, van passar a disposició del jutjat de Guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.