Els Mossos d’Esquadra van detenir, el dia 18 de febrer, dos homes de 35 i 48 anys, de nacionalitats bosniana i sèrbia, tots dos veïns de Lloret de Mar, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa.

Pels volts de les 8 del vespre, del mateix dia 18 els agents, que es trobaven realitzant tasques de seguretat ciutadana a la carretera N- II a l’alçada de la localitat de Santa Llogaia d’Alguema, van observar que el treballador d’una benzinera sortia corrents darrere d’un home.

Els mossos els van seguir i van veure com la persona que fugia de la gasolinera va pujar a un vehicle estacionat a uns metres. Immediatament, el treballador de l’establiment els va explicar que l’individu a qui seguia havia pagat 934,80 euros amb una targeta fraudulenta.

L’estafador utilitzava sempre el mateix modus operandi: oferia als camioners la possibilitat de fer-se càrrec de la despesa total a canvi que li paguessin en efectiu al voltant d’un 70-80% de l’import. L’estafador, a l’hora de fer el pagament, utilitzava targetes obtingudes fraudulentament bé clonacions d’altres targetes o de sostraccions.

Durant l’escorcoll del vehicle els agents van localitzar 17 targetes de prepagament de diferents benzineres amagades als embellidors interiors de les rodes davanteres. Totes les targetes localitzades eren de diferents empreses, entitats i titulars, i cap d’elles es trobava a nom dels detinguts.

Davant les evidències, els agents van detenir els dos ocupants del vehicle com a presumptes autors d’un delicte d’estafa.

Els detinguts, sense antecedents, van passar el dia 19 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.