La Guàrdia Civil ha detingut un camioner a la Jonquera que transportava 55 quilos de marihuana ocults a la cabina. Segons informa l'institut armat, dijous passat a la tarda van aturar el vehicle de matrícula eslovena quan circulava en direcció França. Després d'identificar el conductor, van escorcollar la cabina i van localitzar la droga oculta i repartida en diferents bosses. El narcotest va donar positiu en marihuana i, un cop extretes tots els farcells, van comprovar que en total hi havia 55 quilos de droga. El detingut té 36 anys i és de nacionalitat eslovena. Li atribueixen un delicte contra la salut pública.

També durant un control a l'AP-7, en aquesta ocasió la matinada de divendres, van aturar un autobús que cobria el trajecte entre Barcelona i Lió. Els agents van inspeccionar la bodega i van localitzar una maleta sospitosa. La Guàrdia Civil va intentar identificar-ne el propietari però cap passatgers la va reconèixer cm a seva. Quan la van obrir, van localitzar diverses bosses que contenien un total de 6 quilos de marihuana.

La Guàrdia Civil ha instruït diligències i tant el detingut com la droga han passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Segons informa l'institut armat, entre el dies 27 i 29 de gener, la Guàrdia Civil de Girona ha decomissat un total de 463 quilos de marihuana i 3,8 d'haixix.