El dispositiu policial contra el tràfic de droga a Figueres acaba amb quatre detinguts i 2.370 plantes de marihuana comissades. L'operatiu ha començat aquest dijous a les vuit del matí i hi han intervingut fins a vuit furgonetes dels Mossos -entre elles l'ARRO-. En total, s'han fet vuit entrades i registres en pisos d'un edifici del carrer Pujades i en set d'ells s'han trobat plantes i material per al cultiu. En concret, s'han intervingut 146 focus i 146 transformadors a més d'aparells d'aire condicionat i altres estris. La investigació policial va començar el mes d'octubre després de rebre l'avís de la Guàrdia Urbana.

Els mossos van detectar la possible existència d'una plantació 'indoor' i diverses connexions il·legals de llum en aquest edifici, on s'escoltaven sorolls d'aire condicionat, ventiladors, extractors i una forta olor de marihuana.

L'operatiu ha comptat amb la col·laboració de l'ARRO, la Unitat d'Investigació i de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Figueres, la companyia elèctrica i la Guàrdia Urbana. Els agents han fet vuit entrades i registres. Totes en aquest edifici de 24 habitatges. La companyia elèctrica ha detectat que només dos dels comptadors estaven regularitzats i que la resta de les connexions estaven punxades. A més, algunes d'elles mostraven un elevat consum de llum per l'ús d'aparells destinats al cultiu. De fet, segons han informat els Mossos, el consum defraudat en aquests pisos és l'equivalent al consum anual de 85 habitatges.

En set dels pisos, tots ells preparats pel cultiu de marihuana, hi han trobat plantacions i en total s'han intervingut més de 2.000 plantes. També 146 focus, 146 transformadors, aparells d'aire condicionat i altres estris destinats al cultiu d'aquesta droga.

Per aquests fets, han detingut quatre persones. Dues dones de 21 i 45 anys i dos homes de 21 i 24 anys com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric. Dels quatres arrestats, dos tenen antecedents (una de les detingudes és té múltiples antecedents), i passaran properament a declarar davant de l'autoritat judicial competent.

El consum de fluid elèctric defraudat per al manteniment d'aquests cultius equival al consum de llum anual de 85 habitatges, segons han informat Mossos d'Esquadra.