El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència de l'Audiència de Girona que, el desembre passat, va condemnar el violador reincident, Edwin Enrique Granda, per fer tocaments a una nena de 6 anys a Girona el 20 de setembre del 2017.

La sentència desestima el recurs de la defensa i conclou que el processat va actuar amb una actitud "clarament sexual" quan va abraçar la nena per l'esquena quan estava dins un supermercat. El tribunal també apunta que la gravació de les càmeres de videovigilància no ofereix "cap gènere de dubtes" que l'actuació del condemnat va "afectar la indemnitat sexual de la menor".

A banda d'aquesta condemna, Granda n'acumula dues més per violació .

El desembre passat, la secció quarta de l'Audiència de Girona va condemnar a 4 anys i 6 mesos de presó el violador reincident Edwin Enrique Granda per haver fet tocaments a una nena de 6 anys a Girona el 20 de setembre del 2017.

La sentència concloïa que l'acusat va "assetjar i fustigar" la menor. Segons el tribunal, el processat va veure la nena quan estava en un parc amb la seva àvia i el seu germà. Va començar a parlar amb ells i els va seguir fins a un supermercat del carrer Orient. "Un cop a l'interior, i aprofitant un moment que l'àvia no hi era, la va rodejar amb els braços per darrere", concloïa la sentència.

Un cop dins de l'establiment, el processat va aprofitar un moment de distracció de l'àvia per abraçar la menor per darrere. Quan la nena va intentar apartar-lo, l'acusat la va "agafar amb més força" per la zona del "baix ventre i la zona pectoral". Després, "li va aproximar la seva cara amb fruïció fins al punt de contactar directament amb el seu coll i fer-li un petó fugaç".

El van condemnar per un delicte d'abús sexual a menor de 13 anys amb agreujant de reincidència. Tot i que el tribunal va determinar que no havia quedat provat que Granda toqués el cul a la menor, tal com sostenia la fiscalia, recollia que les càmeres de videovigilància del supermercat havien enregistrat l'abús i va descartar la versió del processat, que al·legava que la nena que apareixia a les imatges era la seva filla.

La defensa de l'acusat, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, va recórrer la sentència interposant recurs d'apel·lació al TSJC. La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada María Jesús Manzano, el desestima i confirma íntegrament la resolució de l'Audiència de Girona, que també li imposava 6 anys i mig de llibertat vigilada i la prohibició de treballar amb menors durant 7 anys i mig.

La sentència no és ferma i la defensa ja ha avançat que té previst presentar recurs de cassació al Tribunal Suprem.

Dues condemnes més

La sala li va aplicar un agreujant de reincidència perquè l'octubre del 2011 la secció quarta de l'Audiència de Girona ja el va condemnar per un delicte d'agressió sexual. La sentència d'aleshores declarava provat que la matinada del 30 d'octubre del 2009 l'acusat va seguir la víctima quan tornava de la zona de fires i després d'acompanyar unes amigues a casa.

"A l'alçada de l'anomenat parc dels 'Teletubbies', la va abordar per l'esquena, la va subjectar amb força pel coll amb un braç, li va tapar la boca amb la mà i li va dir que la mataria si no accedia als seus desitjos", indicava la sentència. Aleshores, la va violar.

El tribunal va imposar al processat una pena de 6 anys de presó per un delicte de violació i una multa de 70 euros per una falta d'amenaces. També l'obligava a indemnitzar la víctima amb 5.180 euros i li prohibia apropar-se o comunicar-se amb ella durant 10 anys. Quan va sortir en llibertat, va tornar a delinquir.

El 30 de setembre passat, Granda va acceptar una condemna de 13 anys, 6 mesos i 1 dia de presó per agredir sexualment una menor de 13 anys a Girona el dia de Sant Joan de l'any passat. Al judici, va reconèixer íntegrament el relat de fets de la fiscalia. Així, va admetre que cap a tres quarts de deu del matí del 24 de juny del 2019, i mentre anava amb bicicleta el barri de Santa Eugènia, es va creuar amb la víctima pel carrer i després d'increpar-la dient-li 'guapa, te amo, vamos al río' la va començar a seguir.

La menor, de 13 anys, va aconseguir arribar fins a l'edifici de casa seva però l'acusat, que té 30 anys i és d'origen equatorià, la va abordar per l'esquena, la va empènyer i va aconseguir entrar a l'edifici. Una vegada dins, va subjectar la víctima amb força perquè no s'escapés i li va tapar la boca per evitar que cridés. Aleshores, la va fer pujar al replà del primer pis, on la va violar.

A més, segons fonts consultades per l'ACN, també té un altre judici pendent per presumptament agredir sexualment una noia amb discapacitat intel·lectual a mitjans setembre del 2018, també a Girona.