El dispositiu de recerca al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha trobat dos cossos a la zona de l'Estany de Pòdo.

Durant aquests dies, els Bombers de la Generalitat i els Pompièrs d'Aran han coordinat les tasques de recerca, juntament amb efectius dels Mossos d'Esquadra, del Cos d'Agents Rurals i de la Guàrdia Civil. Tant per terra com per aire, des de l'inici de les tasques s'ha fet una recerca extensiva abastant la major part del Parc Nacional. Avui, el dispositiu s'ha centrat en aquelles zones a on hi ha més acumulació de neu i a on es preveia que podrien haver buscat refugi. L'estratègia d'avui era mantenir un dispositiu ampli però centrat en encerclar més aquests punts tenint en compte que es volia aprofitar el temps favorable davant el canvi de la meteorologia previst per a les pròximes hores i de cara a divendres.

Han estat efectius terrestres dels Pompièrs d'Aran que, als volts de les 12.00 hores, han localitzat dos cossos aparentment sense vida a pocs metres de l'Estany de Pòdo.

Per la seva part, el Sistema d'Emergències Mèdiques ha activat el seu helicòpter amb metge, en base a Tremp, i ha pogut confirmar que els dos cossos són èxitus. Tot apunta que es tractaria de la parella desapareguda el passat dilluns al Parc Nacional. Així mateix, el SEM també ha activat la unitat de suport psicològic per atendre la família.

Per part dels Mossos d'Esquadra, els agents estan coordinant les tasques com a policia judicial, d'aixecament d'ambdós cossos i posterior identificació.

L'operatiu d'avui estava format per 2 dotacions aèries i 5 de terrestres dels Bombers de la Generalitat (3 de GRAE, i 2 binomis del Grup Caní de Recerca), efectius del GRM de Pompièrs-Emergències i 9 agents de la UIM dels Mossos d'Esquadra i 1 de la unitat canina, 3 dotacions dels Agents Rurals i 1 del Grup de Suport de Muntanya. A més, també han participat efectius del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guardia Civil.