Els Mossos d'Esquadra es van veure obligats diumenge a la tarda a donar trets a l'aire per dispersar més de cent persones que els envoltaven al barri del sector oest de Figueres on resideix majoritàriament la comunitat gitana.

Una patrulla d'agents perseguia un vehicle per un tema de salut pública. Va fugir i es va acabar encastant en una casa al carrer Major d'aquest barri.

Els fets van passar quan passaven vint minuts de les cinc de la tarda. Segons mossos, van veure un vehicle, ocupat per dues persones, que estaria implicat en un tema de salut pública. En veure els agents que s'adreçaven cap a ells va fugir.

Es va iniciar una persecució per l'interior de Figueres que va quedar enregistrada en imatges que s'han difós per les xarxes on es poden veure els dos vehicles a tota velocitat pels carrers.

En arribar al barri, el vehicle que fugia es va encastar a la porta d'una casa.

Els Mossos han informat que el conductor va fugir del lloc corrents, però es va poder detenir l'acompanyant , un jove de 25 anys, i es va recuperar una caixa de cabdells de marihuana de l'interior del vehicle. Els Mossos han informat que tenen identificat al conductor del vehicle, i no descarten més detencions.

En aquell moment, però, els van començar a envoltar veïns del barri. Van quedar envoltats per més de cent persones que es van abraonar sobre ells i els van intentar agredir, segons la informació facilitada.

A les imatges difoses per les xarxes es poden veure diverses persones indignades per l'actitud de Mossos, pels trets a l'aire, per la detenció i per la presència d'armes i increpant-los.

Davant la situació i perillant la seva integritat, a banda de demanar reforços, van efectuar diversos trets a l'aire per initimidar.

Posteriorment van arribar més patrulles dels Mossos i també de la Guàrdia Urbana de Figueres i es va procedir a una mediació.

Els agents van detenir l'acompanyat del vehicle. Els Mossos van traslladar fins a les dependències policials el detingut de 25 anys de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, que té diversos antecedents. Se'l considera autor dels delictes de danys, contra la salut pública, resistència i desobediència contra els agents de l'autoritat i desordres públics.