Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir, el dies 7 i 8 de setembre, a la població de Vilanant, un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola, i una dona de 28 anys, de nacionalitat hondurenya, ambdós veïns de Vilanant, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A principis del mes d'agost la Unitat d'Investigació d'aquesta comissaria va tenir coneixement que en una casa situada al carrer Mossèn Pere Terrats de la població de Vilanant possiblement hi hauria l'existència d'una plantació de marihuana.

El matí del dilluns 7 de setembre, i després d'un mes d'investigació, es va dur a terme una entrada i registre a l'esmentat domicili, una casa de tres plantes.

Durant l'escorcoll es van localitzar, a la segona planta, dues habitacions dedicades al cultiu, amb un total de 102 plantes de marihuana, 11 focus i 11 transformadors. També es van localitzar dos pots de vidre plens de substàncies vegetals, una llibreta d'anotacions i dues bàscules de precisió.

Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior la droga estaria valorada en prop de 21.000 euros.

De l'informe sol·licitat per part dels investigadors a la companyia elèctrica, també es va desprendre i constatar una defraudació d'electricitat per haver-hi un consum excessivament elevat de la llum i sense a més, tenir el contracte pertinent amb la companyia distribuïdora.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 8 de setembre a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Respecte a la detinguda, a qui no li consten antecedents, serà citada properament per declarar davant l'autoritat judicial competent.