Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 27 anys com a presumpte autor de quatre robatoris violents després que es detectessin diversos assalts a persones grans que passejaven pels carrers del barri de la Marina del districte de Sants-Montjuïc, a Barcelona, a finals d'agost.

En tots els casos, l'home presumptament aprofitava que els ancians estaven sols, els seguia, parlava amb ells per distreure'ls i finalment els arrencava els collarets del coll i les polseres del braç.

Les víctimes -tres homes i una dona- difícilment podien defensar-se per la superioritat física de l'autor, que suposadament seleccionava els seus objectius: persones grans que passejaven soles i sense capacitat per protegir-se, i fins i tot les feia caure a terra.

Més patrulles

Després de produir-se tres robatoris en deu dies al barri a finals d'agost, la policia va intensificar les patrulles a la zona, i al matí de dimarts uns agents van detenir el sospitós quan presumptament assaltava una dona major per emportar-se el seu collaret.

El presumpte lladre, de nacionalitat colombiana, va fugir del lloc i va agredir diversos policies, que van acabar retenint i detenint-lo, i les investigacions van permetre corroborar que era suposadament el mateix autor dels altres tres robatoris, fet pel qual va passar a disposició judicial divendres i després va ingressar a la presó.

El detingut, segons la investigació posterior dels Mossos, marxava en alguns casos del lloc en què havia assaltat la gent gran amb bicicleta o patinet elèctric, i vivia en un pis ocupat. Després de passar a disposició judicial, l'home va ingressar a la presó.