Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat dimecres 19 d'agost un home de 42 anys, de nacionalitat argentina i veí de Figueres, com a presumpte autor de tres robatoris amb força, un d'ells en grau de temptativa.

El primer fet es remunta a la nit del 17 de juny en una casa en construcció del carrer Cendrassos de Figueres, on un home va accedir per una finestra de la part posterior i, de l'interior, va sostreure eines i material d'obra per valor de més de 5000 euros.

Només dos dies més tard, concretament el dia 19 de juny, també a la nit, es va produir el segon fet i van sostreure més material valorat en uns 1600 euros.

Finalment, la nit del dia 25 de juny, l'autor va tornar a accedir a l'immoble, però en aquest cas no es va endur res ja que va ser foragitat pel sistema d'alarma.

Els mossos, que havien obert una investigació després de conèixer el primer fet, van trobar part del material sostret en una botiga d'objectes de segona mà. Després de fer diverses indagacions van identificar el presumpte autor dels robatoris.

Finalment els agents van localitzar l'home i el van detenir a Figueres el passat 19 d'agost, com a presumpte autor de tres robatoris amb força.

El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 20 d'agost a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs