Agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir diumenge, 16 d'agost, a Figueres, un home de 34 anys, de nacionalitat belga i veí de Saint-Gilles (Bèlgica), com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària: per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible i amb el permís suspès.

Els fets van passar a la carretera C-260, al seu punt quilomètric 29, dins el terme municipal de Figueres on, cap a les set del matí, els mossos van aturar un turisme en un control preventiu.

Després d'identificar el conductor, els agents van veure que aquest presentava símptomes d'anar sota la influència de begudes alcohòliques. En fer la prova va donar un resultat positiu de 0,92 mg/l, més del triple de la taxa màxima permesa.

A més, els agents van esbrinar que uns dies abans, concretament el dia 27 de juliol, el mateix conductor ja havia estat detingut a Salou, per conduir també sota els efectes de begudes alcohòliques. En aquest cas el jutjat d'instrucció li havia imposat una pena de privació del dret a conduir.

Per aquest motiu els mossos van detenir el conductor com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària: un per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible i un segon per conduir amb el permís suspès judicialment.

El detingut, que tenia antecedents, va passar ahir dia 17 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.