La crema d'objectes a la zona de vies ha provocat una avaria a la catenària d'Adif que està afectant la circulació de l'AVE entre Figueres i Girona, segons ha informat Renfe. L'avaria provoca una falta d'alimentació elèctrica a la línia en aquest tram i ha causat danys a la fibra òptica i per tant al sistema de senyalització.

A mig matí, els trens d'alta velocitat -excepte els internacionals- ja funcionen entre Barcelona i Girona i viceversa, mentre que els viatgers que es troben a Figueres-Vilafant són encaminats per carretera fins a Girona o bé al servei convencional, en funció de la millor opció. Fins passades les nou del matí, la incidència ja havia afectat quatre trens i 330 persones.

A mesura que avança la jornada, també s'han vist afectats els trens internacionals entre Barcelona i algunes ciutats franceses. És el cas del tren amb sortida des de Sants a les 10.10 hores. Els 302 viatgers s'han derivat al tren Regional fins a Figueres i des d'allà viatjaran a Perpinyà, des d'on podran continuar el viatge en TGV fins a la seva destinació.

En sentit invers, el 221 usuaris del tren procedent de Marsella i arribada a Barcelona a les 12.34 hores desembarcaran a Figueres Vilafant i des d'allà seran traslladats a l'estació d'ample convencional de la capital de l'Alt Empordà, des d'on continuaran el viatge en tren Regional.

Les incidències arran del sabotatge han començat amb l'inici del servei. El primer tren amb sortida des de Figueres a les 6.30 hores i arribada a Barcelona a les 7.25 hores, una freqüència que justament es va recuperar fa pocs dies després que fos suprimida arran del confinament, ja no ha efectuat la seva sortida.

De moment, no hi ha cap previsió per al restabliment del servei. Mentrestant, Protecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta del pla Ferrocat.