Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir, el dia 27 de febrer, quatre persones d'entre 22 i 33 anys, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A més, a un d'ells també se li atribueix un delicte de lesions.

Segons fonts policials, els fets van passar cap a tres quarts de quatre de la tarda a la zona de la Marca de l'Ham de Figueres on dues persones, presumiblement, havien quedat amb unes altres dues per fer una compravenda de marihuana.

Seguint el mateix relat dels Mossos d'Esquadra, en trobar-se, els dos venedors i un dels compradors van anar a un descampat per fer la transacció. Un cop allà, van aparèixer un grup de quatre persones amb la cara tapada, van agredir el comprador i li van sostreure uns 9.000 euros. Tot seguit, juntament amb els dos venedors, van marxar corrents.

Les fonts policials exposen que, en veure aquest fet, l'altre dels compradors va retenir un dels venedors i el va agredir mentre els altres fugien.

En aquest moment una patrulla, que estava fent tasques de seguretat ciutadana, va veure la baralla i va identificar els quatre implicats en la transacció de la droga.

Els agents van comprovar que els dos compradors volien adquirir marihuana per distribuir-la posteriorment. Per aquest motiu, es va detenir les quatre persones com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els detinguts, tres dels quals tenien antecedents, van passar dissabte a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.