Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir ahir, un home de 38 anys, de nacionalitat francesa, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible després d’accidentar-se.

Els fets van passar ahir, cap a dos quarts de tres de la matinada, quan es va produir un accident de trànsit per sortida de via a l’altura del punt quilomètric 2, de l’autopista AP-7, dins terme municipal de La Jonquera.

Els agents van comprovar que un turisme es trobava al segon carril de la via i s’estava cremant. El conductor, que havia resultat il·lès, estava fora del cotxe i presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

En efectuar-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu de 0.93 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, gairebé quatre vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0.25 mg/l. Per aquest motiu se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.