Una baralla entre tres persones a ple dia al barri de Sant Joan de Figueres va acabar dijous amb dos ferits d'arma blanca. Dos joves de 20 i 21 anys, de nacionalitat magrebina i amb antecedents, van haver de ser traslladats a l'hospital de Figueres. Els Mossos estaven ahir a l'espera de prendre'ls declaració a comissaria una vegada els donessin l'alta.

Les desavinences que van acabar amb els dos ferits haurien començat la nit de cap d'Any. Dijous les tres persones es van enfrontar de nou en trobar-se al carrer a Figueres. Es tracta d'un punt transitat perquè uneix el parc Bosc amb els barris i la zona dels Jutjats.

Un veí va alertar a les 14.26 hores que s'estaven barallant al carrer Major amb carrer Món Millor, a la zona del barri de Sant Joan i Culubret.

Fins a cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar al barri, un dels punts conflictius de la ciutat.

Allà es van trobar l'enfrontament entre les tres persones a les quals van separar. Els implicats que s'acusaven mútuament van manifestar que s'estaven barallant per un tema que es remuntava a la nit de Cap d'Any.

Dos d'ells presentaven ferides causades per arma blanca i van haver de ser traslladats a l'hospital de Figueres per ser atesos.

Un d'ells presentava un tall a la cara. Els dos presentaven ferides lleus, segons l'hospital que els va donar l'alta poc després. Ambdós resideixen a Figueres. Es tracta de dos nois amb antecedents diversos de 20 anys i 21 anys. Tots dos de nacionalitat magrebina.

Els Mossos estaven pendents de prendre'ls declaració a comissaria una vegada els haguessin donat l'alta mèdica per tal d'aclarir els fets. En tancar aquesta edició no s'havia detingut ningú.

En els darrers mesos s'han produït diverses situacions similars a Figueres amb baralles al carrer que han acabat amb algun dels implicats ferits.

Diverses baralles al carrer

La darrera va tenir lloc a principis de desembre quan dos nois es discutien al carrer Joan Maragall, en ple centre de la ciutat.

Un dels implicats va treure un ganivet de grans dimensions amb el qual va apunyalar l'altra persona a la zona posterior de l'espatlla i va fugir corrents. Les persones que estaven a prop el van socórrer i va ser traslladat a l'hospital de Figueres. Tots dos eren menors. L'agressor va ser detingut poc després a la plaça Abdó Terrades.

A l'estiu una altra baralla entre dos grups, en aquest cas al carrer Margarida, va acabar també amb un jove apunyalat a l'esquena.

Al barri de Sant Joan s'han produït també diversos incidents. Al maig una baralla familiar va acabar a trets un dissabte al matí i amb una persona destrossant un vehicle a cops de mall.