Agents de Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir ahir una dona de 35 anys, de nacionalitat francesa i veïna de Saint-Laurent-d'Aigouze (França), com a presumpta autora de dos delictes contra la seguretat viària: per conduir temeràriament i per negar-se a realitzar les proves d'alcoholèmia amb símptomes evidents.

Els fets van passar ahir, cap a dos quarts de deu del vespre, quan diversos usuaris van alertar que un vehicle circulava en direcció contrària per l'autopista AP-7, a l'altura del punt quilomètric 70, dins el terme municipal d'Aiguaviva.

Poc després, una patrulla va localitzar el vehicle i li van fer reiterades indicacions a la conductora per tal que s'aturés. Tot i això, no va fer cas a les senyals dels policies i va continuar la marxa en direcció contrària.

Davant aquesta negativa i el risc evident que suposava per la resta dels usuaris es va decidir tallar la circulació de l'autopista en sentit sud, per tal d'aturar el vehicle. Finalment, amb aquesta maniobra se'l va aconseguir aturar a l'altura del quilòmetre 40, al terme municipal de Bàscara.

Tot seguit, els agents van comprovar que la conductora presentava símptomes evidents de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques i que, als seients del darrera, viatjava un nadó.

La conductora, tot i la simptomatologia, es va negar diverses vegades a fer les proves de drogues i alcohol.

Finalment es va detenir la conductora com a presumpta autora d'un delicte contra la seguretat viària per conduir temeràriament i per negar-se a fer les proves de detecció d'alcohol i drogues.

Pel que fa al menor d'edat va ser traslladat a un centre mèdic per tal que li fessin un reconeixement, i posteriorment va ser lliurat als seus familiars.

La detinguda, que no té antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.