Quatre dels nou ferits a l'explosió que va tenir lloc aquest dilluns al campanar de Centelles (Osona) estan molt greus, segons informen fonts de l'Hospital Vall d'Hebron. Tres es troben en estat greu i dos, ferits de menys gravetat, segons les últimes dades. Els ferits van patir cremades de diversa consideració després que s'encengués part de la pólvora que els trabucaires portaven per utilitzar durant la Festa del Pi, l'emblemàtica celebració de la localitat en honor a la seva patrona, Santa Coloma. Els nou ferits van ingressar a la Unitat de Cremats de Vall d'Hebron.

Aquest dilluns a la tarda, tres dels ferits es trobaven en estat molt greu; cinc, greus i un, de menys gravetat.

Després de l'accident, que es va produir a les 12 del migdia, es van suspendre tots els actes de la Festa del Pi i l'organització va optar per completar la tradició de dur l'arbre a l'interior de l'església de Santa Coloma a la tarda, però sense balls ni música.

Fins al lloc de l'accident s'hi van desplaçar dotze unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), amb deu ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats, així com Bombers i Mossos d'Esquadra. Un equip de psicòlegs del SEM va atendre familiars i amics a l'Ajuntament del municipi.