Agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal van detenir el 13 de desembre un home de nacionalitat espanyola, de 34 anys i veí de Reus, com a presumpte autor dels delictes d'abusos sexuals, de tinença i distribució de continguts sexuals infantils i d'actes de contacte amb menors de 16 anys per sol·licitar continguts sexuals.

La investigació es va iniciar al mes d'abril de 2019 quan els Mossos van rebre la denúncia dels pares d'un menor el qual havia rebut un missatge de vídeo al seu telèfon mòbil amb contingut sexual explícit, on es podia veure, sense que es pogués reconèixer la cara, un adult mantenint relacions sexuals amb una menor. El menor va confirmar a la policia que el missatge l'havia rebut d'un contacte que havia conegut feia uns dies en una xarxa social.

Les indagacions policials van permetre identificar a la persona que havia enviat el missatge, i després de l'anàlisi de les imatges els agents van determinar que era també l'adult que apareixia en el vídeo amb la menor. Es tractava d'un home de nacionalitat espanyola i amb antecedents policials per fets similars. A més van poder determinar que el vídeo havia estat enregistrat en un hotel d'Alacant i que l'investigat estaria relacionat amb unes altres imatges a les quals hi apareixia mantenint relacions sexuals amb una altra menor.

Davant aquests fets el dia 13 de desembre els mossos van detenir l'home i van fer l'entrada i escorcoll en el seu domicili de Reus, on els policies li van intervenir un telèfon mòbil i material electrònic per a la seva anàlisi.

De l'estudi de tot el material intervingut, els agents van constatar que el detingut es dedicava d'una manera continuada a aconseguir, produir i difondre continguts sexuals infantils.

La major part del material pornogràfic, l'aconseguia de diferents plataformes i servei d'intercanvi de dades d'Internet, però també mitjançat el contacte amb menors a les xarxes socials. Per fer-ho, havia creat diferents perfils falsos on normalment es presentava com una menor amb una actitud sexual desinhibida. Poc a poc es guanyava la confiança dels menors que li servien d'objectiu, per tal que li facilitessin noves imatges de contingut sexual. Fent servir aquest mètode, hauria contactat amb centenars de menors en pocs mesos.

De vegades, quan arribava a consolidar una relació, proposava a les menors de trobar-se i mantenir relacions sexuals. Si aquestes consentien, aprofitava per fer fotos i vídeo, material que li servia per alimentar els seus perfils falsos i per intercanviar aquest nou material amb altres pedòfils.

L'arrestat va passar a disposició judicial el passat dijous 19 de desembre, i el jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional.