La Guàrdia Civil ha intervingut entre els dies 16 i 26 d'octubre 155 quilos d'haixix i sis de marihuana i ha detingut dues persones en dues actuacions a l'Aeroport de Girona-Costa Brava. Els detinguts portaven les substàncies, que en total podien tenir un valor al voltant dels 275.000 euros, amagades en paquets envasats al buit. En la primera actuació els agents van sospitar d'una passatgera de nacionalitat polonesa que anava a embarcar a un vol cap a Brussel·les. Al revisar-li l'equipatge de mà van comprovar que portava una bossa tancada al buit amb una substància que va donar positiu al narcotrest de marihuana. En total, pesava 2,5 quilos. Els agents van detenir la dona.

Deu dies més tard, cap a un quart de set de la matinada, els vigilants de seguretat van requerir la Guàrdia Civil en sospitar del contingut d'una maleta on van comprovar que hi havia tres paquets, també envasats al buit amb una substància vegetal que va donar positiu a la marihuana amb un pes de 3,5 quilos que podria tenir un valor de 9.500 euros aproximadament. Els agents van detenir el propietari de l'equipatge, de nacionalitat senegalesa.

L'haixix es va intervenir la matinada del dia 25 d'octubre quan components de la secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera van demanar aturar-se a una furgoneta amb matrícula francesa ocupada per dues persones que circulava per l'N-II en sentit França. El conductor va accelerar bruscament en arribar a l'altura dels agents i va fugir cap al barri dels Límits de la Jonquera. Poc després, els agents van trobar la furgoneta aparcada en un carrer del barri sense ocupants i en inspeccionar-lo , van descobrir dos paquets d'haixix i seixanta més envasats al buit que contenien la mateixa substància. En total hi havia 155 quilos. També van trobar plaques de matrícules franceses.

La Guàrdia Civil continua les investigacions per esbrinar la identitat dels ocupants de la furgoneta així com l'origen de les matrícules interceptades.