Al llarg d'aquest 2019 el cos de la Guàrdia Urbana de Figueres ha intervingut un total de 15 targetes d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda per fer-ne un ús no apropiat o fraudulent a la ciutat.

Durant el transcurs de les intervencions de la Guàrdia Urbana s'han detectat que les targetes que habiliten l'estacionament eren utilitzades en absència del titular o que havien estat manipulades a través de reproduccions o falsificacions.

L'ús fraudulent d'una targeta d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda es considera una infracció lleu i pot comportar una sanció econòmica de 301 a 6.000 €. En aquest mateix sentit, l'ús fraudulent reiterat pot comportar la retirada de la targeta d'aparcament entre 12 i 24 mesos i, finalment, la seva manipulació o reproducció pot constituir una infracció penal.

Des de la Guàrdia Urbana de Figueres es recorda que aquest tipus de targetes són d'ús personal i intransferible i només poden ser utilitzades quan la persona titular de la mateixa condueixi el vehicle o bé sigui transportada en ell.