Entre les set del matí i aquest migdia, els Bombers de la Generalitat han atès fins a 147 serveis derivats de les fortes pluges d'aquest dilluns i en total, des de l'inici de l'episodi, s'han fet 344 serveis, entre els quals destaca l'esfondrament d'una nau de la dàrsena del port de Vilanova i la Geltrú. Protecció Civil manté el pla INUNCAT actiu al Baix Penedès i Garraf, on a més a més, s'han registrat fortes ratxes de vent. A banda, s'han activat en fase de prealerta el pla INFOCAT per risc d'incendi forestal a l'Empordà, les Terres de l'Ebre, Tarragona, Lleida, Catalunya Central, i el PROCICAT, també en prealerta, a l'Empordà, pel risc d'ones de més de dos metres i mig, sobretot al Cap de Creus i al cap de Begur.

A Cunit s'han registrat ratxes de vent de 63 quilòmetres per hora, al Garraf-el Rascler han arribat a 77, mentre que al Port de Barcelona, en el moment de màxima intensitat de precipitació, s'han registrat ratxes de 97 quilòmetres per hora.

L'entrada de vent de mestral pot incrementar el risc d'incendi a les Terres de l'Ebre, una de les zones en què Protecció Civil ha activat, en fase de prealerta, el pla INFOCAT, igual que a Tarragona, Lleida, la Catalunya Central i l'Empordà. A l'Empordà s'ha activat en fase de prelaerta el pla PROCICAT i es demana màxima precaució a la població i evitar acostar-se als espigons i esculleres, així com l'ús de matalassos inflables i flotadors a les platges perquè la tramuntana els pot arrossegar fàcilment a l'aigua.