Nou cop policial contra les falsificacions a la Jonquera. La Guàrdia Civil ha entrat a tres botigues de la zona -dues al nucli urbà i una tercera d'Els Límits- i ha comissat fins a 1.600 peces que es venien amb l'etiqueta de marques conegudes, però que en realitat eren còpies. L'operatiu es va dur a terme entre aquest dimarts i dimecres passat, arran de les denúncies que diversos perits van fer arribar a la Benemèrita. Als diferents establiments, els agents van omplir caixes i caixes amb bosses de mà, moneders, cinturons, polos i altres peces falsificades de marques com Michael Kors, Sant Laurent o Chanel. El valor de tot allò que es va comissar supera el mig milió d'euros. Amb això, en el que portem d'any la Guàrdia Civil de Girona ja ha comissat 11.200 articles fraudulents valorats en 1,02 milions d'euros (MEUR).

L'operatiu de la Guàrdia Civil es va dur a terme aquest 18 i 19 de juny. I es va centrar en dues botigues de la Jonquera i una de la zona d'Els Límits, que exposaven peces falsificades. Els escorcolls als tres establiments culminaven una investigació que va arrencar després que diversos perits de marques reconegudes denunciessin davant la Guàrdia Civil que les tres botigues venien productes que, en realitat, eren còpies.

A partir d'aquí, l'Oficina d'Anàlisis Fiscal de la Benemèrita a Girona i la Secció Fiscal del cos a la Jonquera van començar a indagar. Després de comprovar que allò que deien els perits era cert, aquesta setmana han entrat a les diferents botigues per comissar tot allò que eren falsificacions. En total, s'han endut en caixes fins a 1.600 peces (bosses de mà, monederes, cinturons, polos...) que portaven l'etiqueta de marques com Michael Kors, Sant Laurent o Chanel.

Segons informa la Guàrdia Civil, les diferents peces tenen un valor de 532.000 euros. El cos ja ha instruït diligències i ha entregat la causa al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Amb el resultat d'aquest operatiu, la Guàrdia Civil de Girona ja ha comissat fins a 11.200 articles falsificats en el que portem d'any. En total, el valor de tot allò que s'han endut puja a 1.022.000 euros.