La secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar ahir quatre guàrdies civils acusats de traficar amb drogues, furt, robatori i omissió del deure d'autoritat. El procediment penal, de caràcter abreujat, va concloure amb les condemnes dels acusats.

Segons l'escrit de la fiscalia, els fets van tenir lloc a Figueres l'any 2010 quan dos dels acusats van confiscar més de 300 grams de marihuana a dos individus en acte de servei i sense efectuar les pertinents diligències policials, que posteriorment es van repartir per tal de destinar-la a la «venda il·lícita de tercers». Segons descriu, ho van fer mitjançant «intimidació en l'exhibició de la seva arma reglamentària». En un registre posterior a les dependències policials van trobar part de la substància a mans d'un dels acusats, i la resta es va trobar al domicili del segon implicat. En total el valor del material confiscat ascendeix a prop de 930 ?.

L'escrit de la fiscalia també recull un segon episodi que en aquest cas implica els quatre acusats. En aquest cas dos dels agents es van apoderar de 70 grams nets de cocaïna comissada prèviament per la Guàrdia Civil d'un operatiu antidroga a Figueres. Posteriorment es van posar en contacte amb el tercer acusat, qui va cobrar comissió per l'operació. El quart agent va obtenir part de la substància a les proximitats del castell del municipi. Precisament a aquest últim se li van intervenir diverses substàncies al seu domicili, d'entre les quals s'hi trobaven 10 grams de marihuana, 4 grams d'amfetamina, i petites quantitats de cocaïna i també haixix.

Dos dels agents implicats van estar cinc dies en presó preventiva, del 25 al 29 de gener del 2010.

A l'escrit d'acusació, la fiscalia demana penes que en conjunt sumen 24,5 anys de presó pels delictes de robatori, contra la salut pública que causa danys greus a la salut amb l'agreujant de funcionari públic i furt. Així mateix també demanava 2 anys d'inhabilitació especial per càrrec públic a un dels acusats, i multes de 100 euros fins a 8.000 euros.

El judici va tenir lloc a la sala de vistes 1 de l'Audiència Provincial. El procediment penal, de caràcter abreujat, va concloure amb les condemnes dels acusats. El Ministeri Fiscal es va oposar a la solicitud de suspensió de les penes de presó de l'agent pel qual la fiscalia demanava 13,6 anys de presó. En canvi, davant les demandes de les defenses, les penes de presó de dos dels acusats es van substituir per multes a raó diària de 6 euros, una de 24 mesos (4.320 euros) i l'altra de 10 mesos (3.600 euros). Finalment, un dels acusats va ser absolt de les penes de presó.