La Guàrdia Civil ha comissat 2.090 articles falsificats valorats en 336.000 euros a la Jonquera.

Els agents van intervenir roba i calçat esportiu d'imitació de grans marques en una botiga del nucli de Els Límits.

L'escorcoll el van fer aquest dimarts agents de la Guàrdia Civil, de l'oficina d'anàlisi fiscal que van tenir coneixement que en un establiment d'aquest nucli de la Jonquera s'exposaven a la venda articles de marques de reconegut prestigi suposadament falsificades.

Per tot això, els policies van inspeccionar durant la matinada el local comercial i durant la inspecció que van realitzar acompanyats dels diferents pèrits de les marques comercials (Adidas, Nike, entre altres), els agents van descobrir un total de 2.090 articles falsificats.

Entre els objectes comissats hi ha samarretes, sabatilles, dessuadores, bosses, polos, entre altres. El pèrits de les marques van certificar que era gènere falsificat i que el seu valor ascendeix als 336.000 euros.

Davant dels fets, els agents de la Guàrdia Civil van instruir les diligències per un suposat delicte contra la propietat industrial que van ser remeses al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Aquesta actuació arriba després el balanç fet pel Diari de Girona, dels darrers sis anys (2012 a 2017) sobre les falsificacions descobertes a la província de Girona.