Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir, el dia 22 de març, a la Jonquera, un home de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la mateixa població, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència i intimidació i d'un delicte de danys.

La matinada del 22 de març, mentre efectius d'aquesta comissaria estaven fent tasques de prevenció de seguretat ciutadana per la població de la Jonquera van ser alertats pels operadors de la Sala Central de Comandament per adreçar-se a una baralla a l'Avinguda Miquel Martí i Pol.

Quan la patrulla va arribar al lloc dels fets no va observar cap baralla, però sí restes de vidres trencats al terra. De seguida un home i una dona els va manifestar que un individu els havia amenaçat i els havia robat 360 euros i un telèfon mòbil.

Els agents van comprovar com l'autor havia arrencat el vídeo porter del domicili i l'havia inutilitzat, per aquest motiu quan els agents van localitzar l'autor, amb la descripció facilitada per les víctimes per les immediacions de la zona, el van identificar, escorcollar i detenir.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 23 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.