Sis persones han mort aquest cap de setmana a les carreteres catalanes, segons informa el balanç oficial del Servei Català de Trànsit (SCT). El primer sinistre va passar a primera hora de la tarda de divendres, a l'A-2 a Alcarràs, on una dona de 46 anys va morir en un accident múltiple. El segon sinistre mortal es va produir dissabte al migdia a la C-35 a Llinars del Vallès, quan el conductor d'una motocicleta, un home de 46 anys, va morir en xocar frontalment amb un camió. El tercer sinistre va passar dissabte a la tarda, quan un ciclista de 85 anys va morir atropellat a la C-25 a Arbúcies, mentre que el quart accident mortal es va produir a la nit del dissabte, a la C-65 a Cassà de la Selva, on va morir un home de 46 anys.

El cinquè sinistre ha passat aquest diumenge al migdia, a l'N-260 a Montellà i Martinet, on un ciclista de 49 anys ha mort en xocar amb un turisme. L'últim accident s'ha produït aquest diumenge al vespre, quan una dona ha mort a l'N-420 a Gandesa en un xoc entre dos turismes.

Pel que fa a la mobilitat de retorn d'aquest diumenge, el trànsit ha estat molt intens a la xarxa viària principal. Concretament, l'AP-7 ha registrat 8 km de retencions entre Vilafranca i Subirats, mentre que la C-17 n'ha acumulat 7 km de Granollers a Parets del Vallès.

A la C-58, s'han produït 3 km d'aturades a Sant Quirze del Vallès, sentit Barcelona, i a la C-16, hi ha hagut 10 km de cues entre la Nou de Berguedà i Berga. A més, l'A-2 ha registrat 6 km de retencions al Bruc i 4 km entre Sant Andreu de la Barca i Pallejà. També s'han acumulat 5 km d'aturades a la C-32 de Viladecans a Sant Boi de Llobregat i 4 km a l'N-340, al Vendrell.

A part, la C-55 ha registrat 10 km de cues de Manresa a Castellbell i el Vilar, sentit sud, mentre que la C-31 n'ha acumulat 3 km a Santa Cristina d'Aro. També hi ha hagut 3 km de retencions a la B-20, entre Badalona i l'enllaç amb les rondes, i a la C-65, a Llagostera.