Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de La Jonquera van detenir, el dia 18 de març, un jove, de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la Jonquera, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues).

Al voltat de les 19:30 del dia 19 de febrer, agents de la comissaria de la Jonquera que estaven fent tasques de vigilància per controlar i evitar la venda i/o consum de substàncies estupefaents a la població, van observar un home que sortia d'un edifici amb embolcalls del què podria ser algun tipus de substància estupefaent.

Els mossos van aturar i identificar el comprador de les substàncies, i van comprovar que les dosis de droga que havia comprat era heroïna valorada en uns 78 euros i cocaïna valorada en uns 34 euros. Els policies van comissar la droga i van denunciar al comprador en virtut de la llei orgànica 5/2015 de protecció de la seguretat ciutadana.

Davant les evidències i anteriors sospites que en el domicili investigant s'hi podrien estar realitzant actes de compra/venta de substàncies estupefaents al detall, els agents van establir un dispositiu de vigilància per tal de poder detenir-ne l'autor/s.

El passat dilluns el dispositiu va donar els seus fruits quan els agents van localitzar i detenir un dels presumptes autors dels fets.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 19 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.