Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir els dies 26 i 27 de gener dos homes, de 59 i 32 anys, ambdós de nacionalitat francesa i veïns de Saint-Thibery i Viols-le-Fort (França), com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària.

El primer fet va passar pels volts de les dotze de la nit del 26 de gener, al punt quilomètric 7.4, de la carretera GI-610, dins el terme municipal de Pau. Una furgoneta va sortir de la via i va col·lidir amb un fanal d'il·luminació pública i una senyal vertical de circulació.

Quan van arribar els mossos van comprovar que el conductor havia resultat il·lès i presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0.55 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, el doble del límit màxim permès en aquests casos, que és de 0.25 mg/l. L'home va quedar detingut per conduir sota els efectes de l'alcohol.

Un segon cas a Bàscara

El segon cas va ser pels volts de les set de la tarda del dia següent, al quilòmetre 36, de l'AP-7, dins del terme municipal de Bàscara. Un turisme va perdre el control mentre avançava un camió i va col·lidir amb el semiremolc d'aquest, quedant aturat al mig de la via.

Seguidament, el conductor del turisme va sortir del vehicle, va saltar una tanca propera a la via i va caure per un talús d'un pas inferior, des d'una alçada de quinze metres. Per les ferides de la caiguda va ser traslladat a l'Hospital de Figueres, on li van fer la prova d'alcoholèmia. Va donar un resultat positiu de 0.76 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. L'home va quedar detingut per conduir sota els efectes de l'alcohol.

Els detinguts, sense antecedents, van passar el dia 28 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.