Els Mossos d'Esquadra han detingut durant el cap de setmana del 5 i 6 de gener dos homes i una dona, d'entre 22 i 47 anys, per conduir amb excés de velocitat per carreteres del Gironès. El primer cas va ser el 5 de gener quan, durant un control de velocitat situat a l'autopista AP-7 a Sant Julià de Ramis, el radar va caçar un cotxe anant a 232 km/h en un punt on la velocitat màxima permesa és de 120. Els mossos van aturar el vehicle i van detenir el conductor per un delicte contra la seguretat del trànsit. A més, quan van fer les comprovacions, van descobrir que la placa de matrícula no era la del turisme. Per això, també li atribueixen un delicte de falsificació de document públic.

L'endemà al migdia, en un altre control al quilòmetre 50 a la mateixa autopista i dins el mateix terme municipal, els mossos van detectar dos vehicles que circulaven a gran velocitat. Un anava a 229 km/h i l'altre a 236. Els agents van detenir els dos conductors.

A més, un dels vehicles estava homologat per quatre places però hi viatjaven. Concretament, al mig dels dos passatgers del darrera hi anava un menor sense cap tipus d'element de retenció infantil ni cinturó homologat. Per aquest motiu també van denunciar el conductor per la via administrativa.

Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar a disposició del jutjats d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i van sortir en llibertat provisional.