Diversos veïns del sector oest de Figueres han expressat la seva "total indignació" per un nou episodi de violència amb armes al barri de Sant Joan. Ahir a la tarda es va produir un tiroteig que va acabar amb la detenció de dues persones per part de la Guàrdia Urbana. "No és la primera vegada que passa, ni serà la última. Fa pocs mesos hi va haver trets dins mateix dels carrers de Sant Joan i en els darrers anys hem viscut molts episidos com aquest", expressa anit un veí del Turó Baix.

Segons el relat dels fets, els arrestats, que anaven dins un cotxe, i un d'ells ha baixat i ha disparat a l'altura del Bar Tramuntana, situat al carrer Avinyonet. Els trets no han ferit ningú. Els homes han provat de fugir, però una patrulla de la Guàrdia Urbana, que fa vigilància permanent al barri i que ha presenciat el tiroteig, els ha pogut atrapar -i detenir- poc després. Els agents han arrestat els sospitosos quan es trobaven al carrer Glòria Compte, situat al darrere de l'hospital. A la zona, des d'aquests moments, hi ha més presència policial. S'hi han desplegat diverses unitats dels Mossos d'Esquadra, entre les quals agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

El vehicle que conduïen els arrestats ha girat en direcció al carrer Major i un dels ocupants ha baixat de la part del darrera amb una pistola. Ha disparat en cap al local sense provocar ferits i, després, l'arma se li ha encallat. Alguns veïns de la zona han intentat aturar-lo però els dos homes han fugit de nou amb el cotxe quan han detectat la presència policial.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana que fa vigilància permanent al barri ha sentit els trets i els ha seguit. En coordinació amb una altra que hi havia a la zona del Parc Bosc han aconseguit detenir-los al carrer Glòria Compte, just darrere de l'Hospital. Els agents han localitzat l'arma i la munició en un marge molt proper a la zona de la detenció.

Els arrestats han passat a disposició dels Mossos d'Esquadra. Segons han informat des de l'Ajuntament, el conductor del vehicle no tenia carnet i ha donat positiu al control de drogues.

Tot apunta que els detinguts no resideixen al barri però que hi tenen algun familiar i que el tiroteig podria estar relacionat amb alguna baralla entre famílies.

Les càmeres de videovigilància, un factor clau

La ràpida actuació de la policia i les càmeres de videovigilància han estat claus. Els aparells han gravat tota la seqüència dels fets. Des que el vehicle ha arribat al barri pel carrer Avinyonet fins a la fugida. L'alcaldessa, Marta Felip, i el regidor de Seguretat, Quin Felip, han assegurat que encara que no els haguessin pogut detenir els aparells els haurien permès localitzar-los perquè, fins i tot, han captat la matrícula del vehicle.

Més patrullatge al barri

L'alcaldessa ha agraït l'actuació de la Guàrdia Urbana i ha insistit també que el patrullatge al barri ha estat "vital" per arrestar els dos homes en poc més d'un quart d'hora i ha dit que no només s'ha de mantenir sinó que caldria intensificar-lo conjuntament amb el cos dels Mossos d'Esquadra.

De fet, poc després dels fets s'hi ha desplegat diverses unitat dels Mossos d'Esquadra. Dues furgonetes de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i patrulles de seguretat ciutadana han fet vigilància al barri fins poc després de la sis de la tarda.