La policia espanyola ha alliberat tres dones obligades a prostituir-se a Girona i ha detingut els sis integrants d'una organització criminal dedicada al tràfic d'éssers humans amb un objectiu d'explotació sexual. Una de les víctimes va ser comprada en el seu país d'origen quan tenia 14 anys per 3.000 euros i va ser obligada a casar-se amb un membre de la banda. Les dones captades, normalment joves, eren explotades laboralment en tasques domèstiques i després també sexualment. També se les obligava a robar els seus clients. Els dos principals membres de l'organització han ingressat a presó.

Alliberen tres dones obligades a prostituir-se a Girona

La investigació precisament va començar amb la denúncia de la jove que havia estat comprada per 3.000 euros quan tenia 14 anys a Bulgària. El matrimoni forçat es va produir allà i va ser després que va ser traslladada a Espanya. Els agents van constatar l'existència d'una organització que captava joves per explotar-les sexualment i que també extorsionava aquelles dones que ja exercien la prostitució per la zona d'Empuriabrava, arribant a aconseguir el control de la prostitució en aquella zona. Els membres de l'organització amenaçaven i recorrien a la violència física.

Amb la col·laboració de les autoritats búlgares, els agents van identificar els integrants de la banda i van localitzar les dones prostituïdes. Els dos principals membres ja han ingressat a la presó. S'han realitzat registres en dos domicilis de la demarcació de Girona, intervenint 88 cartutxos de munició, 25 plantes de marihuana amb un pes de 18 quilos, 2.955 euros i diversa documentació relacionada.